Schoenendoosactie Schoenendoosactie


Chr. Basisschool De Eker en de Protestantse gemeente Anjum doen mee aan de Schoenendoosactie
In deze spannende tijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Daarom doet basisschool De Eker samen met de Diaconie van onze gemeente mee aan de Schoenendoosactie. We geven kinderen ver weg een schoenendoos vol bruikbare spullen. Voor hen is dat een onbetaalbaar cadeau. Helpt u mee?
Tijdens de Schoenendoosactie versieren de kinderen van onze school en/of kerk een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. De dozen worden uitgedeeld in landen waar kinderen het moeilijk hebben. Als het toegestaan is in het land van bestemming, krijgen de kinderen ook een boekje met Bijbelse verhalen. Zo maken ze – vaak voor het eerst – kennis met het evangelie.

Hoop en toekomst
Vorig jaar gingen er meer dan 45.000 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in arme landen kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief
en voelen ze zich gezien. 

Geloof in actie
Ook voor onze kinderen zelf is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in onze kerk bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Uw hulp is welkom
De kinderen van de basisschool krijgen een actiefolder waarin alles wordt uitgelegd over de Schoenendoosactie: hoe het werkt, en wat er in de doos mag. Voor de organisatie en het transport van de dozen is een bijdrage van € 5,- per doos nodig. De Diaconie levert hiervoor een financiële bijdrage.
U kunt uw gift overmaken op NL 39 RABO 0144 7974 61 o.v.v. Schoenendoosactie.

Wilt u ook een schoendoos maken? Dat kan! Er liggen actiefolders in de Michaëlkerk of verkrijgbaar bij de diaconie. U kunt uw gevulde schoenendoos inleveren bij Anneke Swart (Terpsterwei 31) of Gerben Dijkstra (It Hoarnleger 14) op 18 en 19 november tussen 16.00 en 18.00 uur.
Wilt u meer weten over de Schoenendoosactie? Kijk op www.schoenendoosactie.nl
De diaconie
terug