Eerste kerkdienst in MFA De Dobbe Eerste kerkdienst in MFA De Dobbe

In het weekeind van 24 en 25 maart 2018 was het dan zover: MFA De Dobbe werd geopend! Wat was het een feestelijk weekeind. Velen kwamen bij de diverse activiteiten en op de diverse momenten een kijkje nemen en de bewondering was algemeen en groot.
Op zondag 25 maart, Palmzondag, was er dan ook de eerste kerkdienst in MFA De Dobbe. Tussen 10.00 en 10.30 uur werd iedereen in de foyer welkom geheten met koffie en opgesierde oranjekoek. Even later konden we dan de kerkzaal in, maar dit ging op een speciale manier. De jongere gemeente leden hadden Palmpaasstokken gemaakt en gingen, hun stokken hoog opheffend, door een haag van volwassenen en ouderen voorop richting de kerkzaal. Eenmaal binnen volgde ook de rest. Wat volgde was een vrolijk lied, geoefend en gezongen door de kinderen.
Bijzonder was dat alle drie de organisten meewerkten aan de dienst, deels met de klanken van bugels en trompetten er bij. Tijdens de dienst maakten we kennis met alle nieuwigheden in de zaal én met het nieuwe liturgisch centrum , dat door enkele ijverige én kundige gemeenteleden werd vervaardigd uit het hout van de oude kerkbanken. Prachtig! Mooi dat de kerk een plek heeft in De Dobbe. We hopen met elkaar dat deze dienst een voorbode was voor een mooie wisselwerking.
Een impressie is hier te zien.