Fotoreportage afscheid De Bron en De Dobbe Fotoreportage afscheid De Bron en De Dobbe

Het was fris in de kerk en afscheid nemen van wat bekend is - de Bron en de Dobbe in de huidige vorm en inrichting - is niet leuk. Maar het was toch een prachtige zondagmorgen, op 14 februari 2016. De lofzang aan de Eeuwige klonk, jong en oud was aanwezig en vele (veelal goede) herinneringen werden opgehaald. Dank voor de prachtige foto's aan Lieuwe Greidanus.
U kunt ze vinden onder het kopje archief / fotoalbum

Roemenië Roemenië

Het is al weer enige tijd geleden dat alle spullen uit de Dobbe een nieuwe bestemming kregen.De meeste dingen zijn verkocht ,maar er is ook nog veel richting Roemenië gegaan via Stichting Stipe oan East Europa.
Deze Stichting gaat gemiddeld 3 a 4 x per jaar met een transport die kant op. Helaas is dit nog steeds bittere noodzaak, vooral in de afgelegen gebieden en dorpjes is er nog veel armoede.
De drijvende krachten achter deze organisatie zijn Jelle en Janny Blom uit Broeksterwâld.Uiteraard kunnen zij dit niet alleen en hebben ze vele vrijwilligers die hun helpen.
Zo zijn een tijdje geleden o.a de stoelen uit de Dobbe die kant op gegaan en hebben nu weer een prima plekje in de kerk aldaar. Ook vele andere spullen van hier worden via de kerk verdeeld onder de mensen. De stoelen en tafels zijn naar diverse plaatsen gegaan: Surcea, Vechea, Macicasu, Cluj-Napoca ( hier is ook de grote ster heengegaan)
Ook de rest van de spullen zijn onder deze plaatsen verdeeld.
In het fotoalbum enkele foto’s van het transport ,maar ook van de nieuwe plek waar de stoelen nu staan..op e kreake..
Dus mocht u nog spullen hebben voor Roemenië ,dan kunt u die te allen tijd brengen bij de Fam. Wieringa in Anjum.
Namens de Stichting ,nogmaals hartelijk dank!!