Club activiteiten Club activiteiten

Het is alweer even geleden, maar 17 december hebben we als clubleiding en jeugdouderlingen weer een prachtige kerstmaaltijd gehad. Net als vorig jaar hebben de jongeren weer allerlei lekkers gemaakt.
Het menu was weer heel gevarieerd en creatief samengesteld. 
Dominee Engelsma heeft tussen het hoofdgerecht en het dessert het kerstverhaal verteld. Hoewel het voor iedereen een heel bekend verhaal is, werd er nu net een andere twist aan gegeven. Dominee vertelde op levendige wijze het kerstverhaal vanuit het perspectief van de ezel. Hoewel de ezel aanvankelijk dacht een saaie reis te maken, en hij net als zijn vrienden ook wel eens wat wilde beleven, bleek bij thuiskomst dat de andere dieren enorm onder de indruk waren van het avontuur wat de ezel beleefd had tijdens de reis naar Bethlehem samen met Jozef en Maria. De ezel was getuige geweest van de geboorte van de Messias!  
Als afsluiting hebben we onder de muzikale begeleiding van Dominee "stille nacht, heilige nacht " gezongen. Het was een mooie avond.
Woensdag 7 januari hebben we Patrick uitgenodigd om tijdens een clubavond te vertellen. Patrick is een rapper van 24 jaar, die vanaf groep 3 zijn gehele schoolcarrière gepest is.
Patrick heeft op hele integere en rustige wijze verteld over de pesterijen die hem dagelijks teisterden en over de invloed van dit pesten op zijn leven.
Tussen de woorden door was de emotie voelbaar. We waren allen aangedaan en onder de indruk van dit verhaal.
Patrick heeft ons een duidelijke boodschap mee gegeven: Als je gepest wordt, praat er over met iemand, neem iemand in vertrouwen. En als er in je omgeving iemand gepest wordt; sta op tegen pesten. Neem het voor de gepeste op. Dan pas kun je een verschil maken. Het was een hele waardevolle avond.
 
1 februari is er weer tienerdienst. Het zou mooi zijn als we dan wat jongeren mogen verwelkomen. Jullie zijn van harte welkom en neem vooral je vrienden mee. Aanvang 9.30 uur in het jeugdhonk.
Voor 6 februari staat de clubstriid op  het programma en in maart houden we de flessenactie. U kunt alvast beginnen met lege flessen sparen.
 
Een hartelijke groet,
 
Clubleiding en jeugdouderlingen
terug